Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

 • Van kinder- naar tienerkamer inrichtingstips Van kinder- naar tienerkamer inrichtingstips
 • 5 onmisbare dingen voor in de babykamer 5 onmisbare dingen voor in de babykamer
 • Dé 3 tips voor een hippe babykamer Dé 3 tips voor een hippe babykamer
 • Maak van je vloer iets bijzonders Maak van je vloer iets bijzonders
 • Lentekriebels in de kinderkamer Lentekriebels in de kinderkamer
 • Eindelijk lente! We gaan opruimen! Eindelijk lente! We gaan opruimen!

Pinterest

 • nice McGregor lancee
 • awesome McGregor lan
 • nice McGregor lancee
 • nice Endless Jewelry
 • awesome Endless Jewe
 • cool Endless Jewelry

Meest bekeken

 • Mymuesli lanceert 3 nieuwe gezonde ontbijtmixen Mymuesli lanceert 3 nieuwe gezonde ontbijtmixen
 • Fitbit lanceert Fitbit Blaze smartwatch Fitbit lanceert Fitbit Blaze smartwatch
 • Teufel lanceert Mute headset & BAMSTER XS Teufel lanceert Mute headset & BAMSTER XS
 • Bobbi Brown Glow Collectie Bobbi Brown Glow Collectie
 • Test; Philips Ambiglow Plus Base Monitor door Testman Test; Philips Ambiglow Plus Base Monitor door Testman
 • Maybelline introduceert 4 nieuwe make-up producten Maybelline introduceert 4 nieuwe make-up producten
wonen

Een kinderkamer met sfeer

Van een kinderkamer kun je echt iets leuks maken, want het is naast een plek om te slapen ook een kamer om te spelen.  Het is wel belangrijk om de tijd te nemen voor het inrichten van een kinderkamer. Laat je inspireren en maak desnoods je eigen moodboard of collage met de dingen die jij leuk vindt en jou en je kind aanspreken. Hieronder volgen een aantal tips die je kunt gebruiken bij het inrichten van kinderkamers.

Tipskinderkamer

 • Indeling
  Bepaal van tevoren waar wat moet komen te staan. Het is belangrijk dat je kind niet in de tocht ligt, dat alle kasten en kastjes op een normale manier open kunnen en dat je gemakkelijk door de kamer kunt lopen. Een tip is om een plattegrond op schaal te maken en daarin de meubels in te passen.
 • Rust
  Het grootste gedeelte van de tijd die je kind op de slaapkamer doorbrengt is natuurlijk bedoeld voor het slapen zelf. Het is dus belangrijk dat de kamer rust uitstraalt, zodat je zoon of dochter ook werkelijk tot rust kan komen. Houd de kamer opgeruimd door middel van voldoende opbergruimte. En probeer accessoires zo toe te passen dat het niet te druk wordt.
 • Veiligheid
  Het is belangrijk om de kinderkamer op een veilige manier in te richten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoogte van de stopcontacten of het afdekken hiervan. Maar ook aan gevaarlijke accessoires. En niet alleen de kinderkamer zelf, maar ook de overloop moet kinderproof zijn. Een Lindam Numi traphekje voor de trap plaatsen is dan een goede optie.
 • Kleur
  Kleur is heel belangrijk in huis, dus ook in de kinderkamer. Kies je voor kleurrijke accessoires in contrasterende kleuren met de rest dan zal dit een opvallend effect hebben. En wanneer je accessoires in dezelfde tinten komt zal dit een rustige sfeer uitstralen.
 • Accessoires en decoratie
  Voor een kind zijn dit erg belangrijke elementen, hun fantasie moet geprikkeld worden. Accessoires kunnen de sfeer versterken en de kamer net wat speelser maken.

Wat is er nou leuker dan je eigen zoon of dochter te zien stralen in zijn of haar nieuwe kamer? Daar worden we zelf toch ook gelukkig van? Wanneer je de bovenstaande tips op de juiste manier toepast, zal dit ook het resultaat zijn.